Monday, February 2, 2015

LAIK Haapsalu Linnagaleriis










facebook.com


Interdistsiplinaarne kunstirühmitus LAIK kutsub teid oma esimese näituse avamisele Haapsalu Linnagaleriis! 
Näitusel eksponeerime oma senist tööprotsessi. Lisaks videotöödele ning heli- ja ruumiinstallatsioonidele viime projekti jooksul läbi improvisatsioonilisi töötube heli-, liikumis- ja tegevuskunsti valdkonnas.

Avamisel toimub kontsert-töötuba, mida juhendavad Gerhard Lock ja Juhan Vihterpal.

BUSSIINFO: Tallinnast tulijaile on planeeritud 23-kohaline buss, mis alustab väljasõitu kl 13.30 Georg Otsa nim tänavalt Estonia teatri ja Reaalkooli vahel. Tagasisõit algusega u kl 17.30. Bussile registreerumiseks kirjutage Kasparile: aus.kaspar@gmail.com. Lisage teatele oma nimi ja kontakttelefon.

MEIST:
LAIK alustas oma tegevust 2012. novembris ja koondab
eri loomevaldkondades tegutsevate kunstnike praktikad. Kunstnike koostöö sai alguse erinevate dialoogivormide katsetamisega, mis omavahel ja seoses publikuga aitaksid alateadlikke ja teadlikke mäluahelaid tekitavaid protsesse mõtestada nii, et need protsessid ise saaksid väljenduseks. Kui teadvused kohtuvad, siis nad lihtsalt ei vaheta teadmisi. Nad muudavad neid, kujundavad ümber, räägivad üle – loovad uusi mäluahelaid, mis salvestuvad sotsiaalselt konstrueeritud ühiskehas, millele Laik on andnud nime „Objekt MU“.
"Valgustung" esindab kirjeldatud protsessi järgmist etappi, kus peegelduvad erinevad vaimsed ning nägemis-, taktiilse ja kuulmismeeltega seotud kontseptsioonid nagu ärkamine, avanemine, vabanemine, valguse poole püüdlemine.

Liikmed: Anu Vask, Gerhard Lock, Jekaterina Kultajeva, Juhan Vihterpal (PG 2002), Kaspar Aus, Kristino Rav



Näitust toetasid: Eesti Kultuurkapital, EKA Uusmeedia õppetool, OÜ Aare autod, Loomeheli OÜ, LaborArtory. Eraldi soovime tänada näituse kuraatorit Agur Kruusingut Haapsalu Linnagaleirist ja Hans Locki (Loomeheli, EKA) tehnilise toe eest, transport: EstBus OÜ

LAIK kodulehekülg:
https://www.facebook.com/pages/LAIK/495481393884046

No comments: